Blazon Domnesc Babească Neagră

45,00 lei

„Babeasca Neagră” este un soi de struguri roșii cultivat în principal în România, mai precis Moldova. Numele „Babească Neagră” poate fi tradus prin „Bunica Neagră”, posibil datorită istoriei îndelungate a strugurilor în regiune. Este cunoscut pentru producerea de vinuri roșii cu arome și caracteristici unice.

Babeasca Neagra este originara din regiunea Moldovei, Romania fiind una dintre principalele tari in care este cultivata.

Strugurii sunt de dimensiuni mici până la mijlocii și au în mod obișnuit coaja închisă, groasă, care contribuie la culoarea roșie și la taninurile vinului.

Vinurile Babească Neagră sunt adesea profunde la culoare, cu arome care pot include fructe inchise precum murele si prunele, alaturi de note de pamant si picante. Aceste vinuri pot fi destul de tannice și au un bun potențial de învechire.

Strugurii sunt bine adaptați climatului continental al regiunii și sunt adesea cultivați la altitudini mai mari. Poate fi un strugure dificil de cultivat, dar este apreciat pentru caracterul său unic.

Vinurile Babească Neagră se potrivesc bine cu preparate consistente precum carne la gratar, tocanite si vanat. De asemenea, pot fi savurate cu preparate din bucătăria românească locală.