Șarba este un soi românesc de struguri albi obţinut prin încrucişarea a două soiuri de struguri: Tămâioasa Românească şi Riesling Italian.
Denumirea acestui soi este inspirată de Culmea Șarbei, locul cel mai înalt din regiune care asigură o panoramă splendidă, respectiv locatia Cramei Sarba Odobesti
Șarba prezintă o aromă destul de intensă, oarecum bizară, sugerând mirosul de trandafiri de dulceaţă. Aceasta aromă este pusă mai bine în evidenţă atunci când vinurile conţin un rest de zahăr. Tonurile aromatice etalate amintesc de grapefruit, miere şi flori de salcâm şi sunt însoţite de mici zvâcniri de aciditate (mere şi caise verzi) cu un final citric, uşor dulceag.
Se recomandă să acompanieze brânzeturile proaspete, mâncărurile de peşte, fructe de mare şi carne albă.
CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE:
Alcool: 12 – 13 % vol.,
Aciditate totală: 5,9 – 6 g/l
Recenzii
Nu există recenzii până acum.