Sauvignon Blanc

45,00 lei

Items Sold: 42

Originar din Franţa, din faimoasa regiune Bordeaux, Sauvignon Blanc este unul dintre cele mai populare soiuri din întreaga lume. La un moment dat în secolul XVIII soiul a fost hibridat cu Cabernet Franc dând naştere soiului Cabernet Sauvignon. Sauvignon Blanc este un vin proaspăt şi elegant, demisec, cu o culoare galbenă-canar cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă destul de intensă, amintind-o pe cea de iasomie sau de mirosul florilor de viţă-de-vie. După o perioadă de păstrare, o parte din aromă este estompată şi înlocuită de un buchet complex de învechire, care-i accentuează unicitatea. Gustul este fructuos, cu multă prospeţime, învăluit într-o aromă-buchet care îl face plăcut şi tentant.

Când vinul se obţine printr-o macerare peliculară, însoţit de o fermentare dirijată, vinul îşi intensifică culoarea şi devine mai corpolent.

Este un vin cu multă viaţă, plăcut, acid şi aromat. După câţiva ani de păstrare în butoaie şi butelii, buchetul şi gustul se apropie de cele ale pepenelui galben.

 

CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE:

Alcool: 13 % vol.

Aciditate totală: 5,6-5,8 g/l


Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Sauvignon Blanc”