Blazon Domnesc Cabernet Sauvignon Roze

45,00 lei

Items Sold: 16

Vinul roze este un tip de vin intermediar, între vinul alb şi vinul roşu, între vinul obţinut fără maceraţie peliculară şi vinul de maceraţie. După Institutul Tehnic al Vinului din Franţa, vinul roze este produs de fermentaţie al mustului de struguri cu pieliţa colorată şi pulpa necolorată sau foarte slab colorată.

Un vin care porneşte de la petale de trandafir uscate, pentru a evolua apoi înspre cireşe dulci, lemn dulce şi vagi note vegetale.

Fin şi elegant, răcoritor şi cu o aparenţă de accesibilitate, este un roze potrivit pentru toate tipurile de pasionaţi, oferind atât complexitatea unui vin roşu aflat la început de viaţă, cât şi uşurinţa unui consum pe care o solicită consumatorii mai puţin avizaţi. Pare simplu, însă orice tentativă de a-l studia dezvăluie rapid un joc viu printre arome, de la fructe roşii (cireşe, zmeură, căpşuni) la nuanţe florale şi accente minerale, din zona calciului efervescent.

 

CARACTERISTICI FIZICO-CHIMICE:

Alcool: 14 % vol.,

Aciditate totală: 7,0-7,3 g/l


Cabernet Sauvignon este un soi de struguri roșii cunoscut pentru aromele sale bogate și îndrăznețe. Când sunt folosite pentru producția de rosé, cojile strugurilor sunt în contact cu sucul pentru o perioadă mai scurtă în comparație cu vinul roșu, rezultând o culoare mai deschisă.

Cabernet Sauvignon Rosé are de obicei o culoare vibrantă de la roz până la roșu deschis, în funcție de procesul de vinificare și de timpul de contact cu pielea strugurilor. Are o culoare mai deschisă decât vinurile roșii tradiționale Cabernet Sauvignon.

Vinurile Cabernet Sauvignon Rosé păstrează adesea unele dintre aromele caracteristice Cabernet Sauvignon, inclusiv note de fructe de pădure roșii și întunecate, coacăze negre și note de ardei gras verde. Cu toate acestea, aceste arome sunt în general mai subtile în vinurile roze.

Vinurile pot avea o aromă plăcută cu note de fructe, note florale și uneori o notă de ierburi.

Vinurile bune Cabernet Sauvignon Rosé au de obicei o aciditate crocantă, făcându-le răcoritoare și potrivite pentru vreme caldă sau ca aperitiv.

Cabernet Sauvignon Rosé poate fi un vin versatil atunci când vine vorba de asociere cu alimente. Acesta completează o varietate de feluri de mâncare, inclusiv salate, fructe de mare, carne de pasăre la grătar și mâncăruri mai ușoare de paste. Aciditatea și aromele sale de fructe roșii îl fac o potrivire bună pentru multe bucătării.

Procesul de producție presupune macerarea cojilor strugurilor cu sucul pentru un timp mai scurt decât în ​​cazul vinurilor roșii, de obicei suficient de lungă pentru a obține culoarea și profilul de aromă dorit. După aceea, sucul este separat de coajă și fermentat pentru a crea vinul rosé.

Cabernet Sauvignon Rosé este o opțiune încântătoare pentru cei care apreciază aromele Cabernet Sauvignon, dar preferă un vin mai ușor și mai răcoritor. Este o alegere excelentă pentru mesele pe vreme caldă și poate fi savurată atât ca aperitiv, cât și cu o varietate de feluri de mâncare.