Blazon Domnesc Băbească Neagră Roze

48,00 lei

„Babeasca Neagră Roze”, denumită adesea „Babeasca Neagră Rosé”, este un vin roze produs din soiul de struguri Babeasca Neagră. Acest struguri este indigen din România și este cunoscut pentru producerea de vinuri unice și aromate. Când este folosit pentru a crea un vin roze, oferă un caracter distinct și un profil de aromă.

Babeasca Neagra este un soi de struguri rosii care este originar din regiunea Carpatilor si este cultivat pe scara larga in Romania.

Babeasca Neagra Rosé are de obicei o culoare roz spre rosu deschis, care este caracteristica vinurilor roze. Culoarea exactă poate varia în funcție de factori precum durata contactului cu pielea în timpul procesului de vinificație.

Vinurile Babeasca Neagra Rosé au adesea arome vibrante de fructe, inclusiv fructe de padure rosii precum zmeura si capsuni. De asemenea, pot prezenta note florale și o notă de condiment.

Vinurile pot avea o aromă plăcută cu note fructate și florale care le fac îmbietoare și răcoritoare.

La fel ca multe vinuri roze, Babeasca Neagra Rosé este cunoscuta pentru aciditatea sa vie, care contribuie la prospetime si adecvare pentru vremea calda.

Acest tip de rosé se potrivește bine cu o varietate de alimente, inclusiv salate, fructe de mare, carne de pasăre la grătar și mâncăruri mai ușoare de paste. Versatilitatea sa îl face o potrivire excelentă pentru diverse bucătării.

Babeasca Neagra Rosé este produs in principal in Romania, unde strugurii Babeasca Neagra sunt cultivati ​​pe scara larga. Terroir-ul unic al regiunii conferă vinului caracteristicile sale.

Procesul de vinificație implică macerarea cojilor de struguri cu suc pentru o perioadă mai scurtă decât în ​​cazul vinurilor roșii, de obicei suficient de lungă pentru a obține culoarea și profilul de aromă dorit. După aceasta, sucul este separat de coajă și fermentat pentru a crea vinul rosé.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Blazon Domnesc Băbească Neagră Roze”